Apple, PowerbyProxi adlı kablosuz şarj şirketini satın aldı

Apple, PowerbyProxi adını taşıyan ve kablosuz şarj teknolojilerine odaklanan bir şirketi satın aldı. PowerbyProxi, şarj teknolojileri konusunda uzmanlaşmış ve 300’den fazla patente sahip.

Apple, PowerbyProxi adlı kablosuz şarj şirketini satın aldı
apple-powerbyproxi-adli-kablosuz-sarj-sirketini-satin-aldi-10122945

Apple, az bilinen kablosuz bir şarj şirketi olan PowerbyProxi’yi, açıklanmayan bir miktara satın aldı. Auckland Üniversitesi’nden girişimci Fady Mishriki tarafından 2007’de kurulan şirket, robotlar, dronlar ve tıbbi ekipman gibi daha büyük cihazlara kablosuz güç aktarımına izin veren küçük Qi standart uyumlu modüller konusunda uzmanlaşmıştır.

Şirketin donanım mühendisliği bölüm başkan yardımcısı Dan Riccio’dan yapılan açıklamada “kablosuz bir gelecek yaratmak için Apple’ın çalışmaları büyük bir katkı olacak” dedi.

Apple, geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 8, iPhone X ve Apple Watch Series 3’ün piyasaya sürülmesiyle birlikte, Qi endüstri standardı ile çalışan ve basitçe kısmen de olsa şarj etme biçimi için vizyonunu ortaya koydu. Bir önceki yıl kulaklık jakının kaldırılması ve Bluetooth destekli kablosuz kulaklıklara daha fazla önem verilmesi Apple’ın kablosuz gelecek hedefi olduğunun işareti. Apple, kablosuz AirPods kulakiçi kulaklıklar yanında cam destekli iPhone’u ve Apple Watch’u aynı anda şarj edecek AirPower adlı bir şarj yastığı da çıkarmayı planlıyor.

PowerbyProxi’nin Apple’a hırslarında nasıl yardımcı olacağı ve Apple’ın şirketin ticari işlemlerini durdurup durdurmayacağı belli değil. Ancak Yeni Zelanda şirketi, kablosuz şarj modüllerini 100 watt güç aktarma kapasitesine ulaştıracak ve Apple’ın kablosuz şarj teknolojisini MacBook gibi daha büyük güç tüketen cihazlara entegre edebileceğini öne sürdü.

PowerbyProxi’nin kurucusu Mishriki, “Değerlerimize büyük bir uyum sağlanmış ve Auckland’daki büyümemizi sürdürmekten ve Yeni Zelanda’dan gelen kablosuz şarj yeniliğine katkıda bulunmaktan dolayı heyecanlıyız” dedi.”

Kaynak : Onur Binay / milliyet .com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir